Strašidýlková noc pro nejmenší

074

074Na první listopadové páteční odpoledne se těšilo více než 70 dětí z prvních, druhých a třetích tříd naší školy.

   V půl páté se otevřely její brány a učitelé i starší spolužáci přivítali v maskách strašidel své mladší kamarády, aby si společně užili další večer a noc – tentokrát STRAŠIDÝLKOVOU.

Nejdříve si všichni připravili své postýlky a rozdělili se do skupinek. Potom se vydali do bludišť hledat překvapení, vyrobili si své originální tričko, či nazdobili netopýří perníček. Komu to nestačilo, mohl si ještě pořádně zatancovat.

   Po krátké večeři jsme se vydali lampiónovým průvodem na tajemný hrad Střekov, kde nás přivítal pan kastelán v dobovém oblečení a krátce promluvil ke všem strašidýlkům. Pak už odvážlivci mohli vstoupit do sklepení a prohlédnout si výstavu tamějších strašidel, která obývají zdejší hrad. Zde také každý našel drobné překvapení, které si mohl odnést domů.

   Po návratu zpátky do školy už někteří zalezli do kanafásků a spokojeně podřimovali, jiní neodolali pohádce o krásné Leontýnce. Okolo půlnoci se už ale školou rozléhalo spokojené oddychování všech, kteří si strašidýlkový večer maximálně užili.

Chtěli bychom poděkovat kastelánovi hradu Střekov, panu Pavlovi Kučabovi, za vstřícnost a ochotu při organizaci našeho programu. Děkujeme.