Bronzový záchranářský tým z 8. třídy

dsc_0159

dsc_0159Ve středu 29.5. se tým z 8. třídy ve složení Vašek Poživil, Radim Švancara, Eliška Láchová a Monča Guttmanová zůčastlil soutěže Mladý záchranář 2013, kterou každoročně pořádá KHS Ústí nad Labem společně s městskou policií.

Soutěžící byly prověřeni jak z teoretických znalostí, jako byla povědomost o obsahu evakuačního zavazadla, pravidlech silničního provozu, zásad při zvládání krizových situací a znalosti hasících přístrojů a jejich použití, ale také museli prokázat znalosti z oblasti typologie a jiných praktických disciplín.

Mezi ty nejzajímavější patřilo stříkání proudnicí na cíl, střelba ze vzduchovky a vyhledávání předmětů poslepu.

Mezi konkurencí 15 týmů jsme obsadili krásné 3. místo, za což jim gratulujeme 🙂

 

Přinášíme ještě reportáž jedné ze soutěžících

Dne 29.5. jsme se zúčastnili soutěže „Mladý záchranář“

Po setkání s panem učitelem Dümontema po shromáždění celého našeho čtyřčlenného týmu (Eliška Láchová, Monika Guttmannová, Vašek Poživil a Radim Švancara) jsme se přemístili na požární stanici ve Všebořicích. Po příchodu jsme všechny týmy šly na nástup, kde jsme obdrželi  minimapku celého areálu se stanovišti. Měli jsme také obdržet soutěžní číslo, ale zrovna naše číslo 15 nebylo k nalezení, takže jsme jako jediný tým byli bez označení.

Po rozchodu jsme postupně plnili jeden úkol za druhým, od stříkaní hadicí na cíl, ručkování po laně, střílení ze vzduchovky a dalších. Po všech náročných úkolech byl zasloužený odpočinek i s opečenými vuřty. Po sečtení bodů z každého týmu jsme se přesunuli na vyhlášení. Už po překonání 5. místa se celý náš tým radoval a když jsme se dozvěděli, že jsme vyhráli krásné 3. místo z 15-ti týmů, radost byla obrovská. Když byly rozdány ceny 3 vítězným týmům i s medailemi, bylo hromadné focení.

Myslím, že to bylo krásně strávené dopoledne s pocitem, že jsme úspěšně reprezentovali naší školu.

E. Láchová (8. třída)