III.B na výletě v galerii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVe čtvrtek 21.3. 2013 jsme se vydali  na výlet vlakem do galerie v Litoměřicích. Tentokrát na průzkum galerie. Hned na samém začátku jsme si poslechli vyprávění o Honzíkovi, který se v galerii ztratil a při hledání paní učitelky a své třídy se choval tak, jak se nesmí. Na štěstí jsme si celá třída vzala z tohoto příběhu ponaučení a v naší galerii jsme se chovali tak vzorně, že nás paní průvodkyně vůbec nemusela napomínat a na konci návštěvy nás velice chválila.

Zahráli jsme si na detektivy a podle útržků z obrázků jsme museli vypátrat, kde se obrazy či sochy nacházejí a popsat je ostatním spolužákům. Trošku nám to dalo práci, ale zvládli jsme to. Bylo pro nás překvapivé, kolik takových zajímavostí skrývají některé obrazy.

Jelikož jsme měli ještě chvíli čas, zavítali jsme i na výstavu gotického umění v ústeckém kraji. Před námi stály samé sochy Svatých a obrazy či fotografie gotických kostelů. Na první pohled celkem nezajímavé, ale ukázalo se, že opak je pravdou. Pozorně jsme naslouchali a zapamatovali si mnoho nových a zajímavých informací. Teď už tedy budeme umět odpovědět i na to, proč musí být v galerii chladno, proč se tu nesmí běhat, proč mají sochy ulomené končetiny, či proč se stavěly kostely v té době tak vysoké, k čemu má Svatý Petr klíč apod..

A pak už zase honem na vlak a zpátky domů ke svým rodičům. Skončilo tak další společné odpoledne, které rozhodně nebylo k zahození …..