Expedice do “TELNICKÝCH HIMALÁJÍ”

dsc_0128

dsc_0128Poslední únorové dny tohoto školního roku si druháci a čtvrťáci zpestřili výpravou do hor.

Připravily jsme pro ně celodenní výlet na Telnici  se  slibným názvem EXPEDICE DO TELNICKÝCH HIMALÁJÍ.

Před samotným výletem někteří ani nevěděli, co to expedice je a co obnáší. Proto jsme jim toto téma přiblížily a den před expedicí jsme se začali připravovat. Počítali jsme slovní úlohy, pracovali v pracovních listech, vyráběli vlajky a pasy, expedici jsme jim přiblížily i na diapozitivech.

Druhý den ráno jsme mohli vyrazit. Museli jsme si trošku přivstat, abychom stihli bus do hor. Ještě že jsme nemuseli nosit boby a ježdíky – to za nás obstaral náš pan školník, který naší výpravě pomáhal. Největší obavy jsme měli z toho, zda – li se expedice díky proměnlivému počasí podaří.Sluníčko sice nesvítilo, ale na sněhu jsme si to pořádně užili.Zkoušeli jsme závodit na lyžích a na bobech ( občas  si musely paní učitelky zahrát i na rybáře a některé boby lovit v tamějším potůčku ) , hráli jsme legrační hry, dobře jsme se nasvačili v prvním táboře  a pak jsme se vydali hledat telnický poklad, který hlídal pan školník coby sněžný muž.

V závěru expedice jsme vztyčili vyrobené vlajky, aby bylo jasné, že TELNICKÉ HIMALÁJE jsme pokořili. Pak už se čas nachýlil a my  pospíchali na autobus, abychom se vrátili včas do našeho základního tábora.

Všichni členové expedice byli unavení, mokří, ale šťastní, protože si užili výlet, na který hned tak nezapomenou.