Zámek Děčín

Žáci třídy II. A a II. B měli nedávno jedinečnou příležitost vydat se na fascinující výlet do historie. Společně s paní učitelkami Jirátovou a Kuncovou navštívili Zámek Děčín, kde se jejich kroky zastavily v období 19. století.

Cestu do minulosti zahájila přivítání komtesy, která se postarala o to, aby každý žák prožil autentický zážitek. S úsměvem na tváři a dobovým šatem na sobě komtesa vtáhla děti do atmosféry doby, kdy se na zámku odehrávaly různé historické události.

Prohlídka začala výkladem o historii zámku a jeho obyvatel. Děti měly možnost nahlédnout do zařízení různých pokojů, kde se mísily dobové nábytek a umělecká díla. Každá místnost vyprávěla svůj vlastní příběh, a žáci byli fascinováni každým detailním prvkem, který zámek nabízel.

Vrcholem prohlídky bylo setkání s komtesou, která se stala průvodkyní do vánočních zvyků 19. století. Děti se dozvěděly, jak probíhaly vánoční přípravy, jaké tradice byly v té době oblíbené a jak vypadaly sváteční oslavy. Interaktivní forma výuky umožnila žákům aktivně se zapojit do tématu a získat nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti.

Během celého výletu měly děti za úkol plnit různé úkoly, což nejenže podporovalo jejich týmovou spolupráci, ale také prohlubovalo jejich znalosti o daném období. Bylo úžasné sledovat, jak se žáci s nadšením ponořují do historie a jak se učí novým věcem formou zábavy.

Paní učitelky Jirátová a Kuncová vyjádřily svou radost nad úspěchem akce. “Byli jsme svědky nejen skvělého vzdělávacího zážitku, ale také vzájemné podpory a spolupráce mezi žáky. Věříme, že tato zkušenost jim poskytne nejen nové poznatky, ale také vášeň pro objevování historie.”

Výlet do Zámku Děčín se stal nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Kombinace historie, interaktivity a týmové práce vytvořila ideální atmosféru pro obohacení žákovského zážitku. Doufejme, že takových vzrušujících výletů do minulosti bude více, a že se žáci i nadále budou s chutí učit a objevovat nové světy kolem sebe.