Výlet do Anglie

Hello friends 🙂 

 

S žáky druhého stupně jsme se vrátili ze vzdělávacího zájezdu z Londýna v Anglii a rádi bychom se podělili o naše zážitky. 

První den jsme prošli polovinu centra Londýna, kdy jsme měli možnost vidět Houses of Parliament, slavný Big Ben a Westminster Abbey. Nejznámějšími ulicemi jsme se prošli až ke královskému Buckinghamskému paláci, kde jsme měli to štěstí a viděli střídání stráží. Na Piccadilly Circus měly děti možnost samostatných nákupů. Na Trafalgarském náměstí jsme zabrousili do National Gallery. Večer se žáci seznámili se svými rodinami, ve kterých byli po skupinkách ubytováni. 

Druhý den byl pro nás méně náročný, avšak nejvíce zajímavý. Dopoledne jsme si prohlédli královské město Windsor a navštívili i víkendovou rezidenci královské rodiny Windsor Castle. Odpoledne jsme navštívili Madame Tussauds museum, které je považováno za nejznámější muzeum voskových figurín na světě. A stálo to za to, zde se všichni vyřádili asi ze všeho nejvíce. Večer opět  návrat do rodin. 

Poslední den byl opět našlapaný. Procházkou parkem Greenwich jsme se podívali až k nultému poledníku, kde si žáci vyzkoušeli stát jednou nohou na východní a druhou nohou na západní polokouli. Navštívili jsme zde i National Maritime Museum a posléze jsme se lodí po řece Temži dostali až k Tower Bridge, kde jsme navštívili Tower of London a shlédli i korunovační klenoty. Následně jsme prošli Londýn a měli možnost vidět další architektonické skvosty jako např. Památník Velkého požáru, St. Paul´s Cathedral atd. Lodí jsme se dopravili k O2 Aréně. 

Cestou zpět do ČR jsme jeli přes kanál La Manche opět trajektem. Pro všechny účastníky zájezdu to byl nezapomenutelný zážitek plný intenzivních dojmů a zanechal nám nádherné vzpomínky.  

Těšíme se opět za rok na další zájezd, při kterém prozkoumáme další část Velké Británie.