Studium v době uzavření škol

Máme za sebou 3 měsíce domácího samostudia. Jak to jde? Za všechny vyučující děkuji za příkladné plnění zadaných úkolů, za zpětnou vazbu, kterou učitelům poskytujete a v neposlední řadě za nápady a tipy, jak zpříjemnit a zefektivnit domácí online výuku. 

Bohužel, ne vždy je práce taková, jakou bychom si představovali, a tak je zde pár řádků pro připomenutí, jak funguje on-line výuka na ZŠ Karla IV. 

Na stránkách školy naleznete speciální sekci „studium“, kde se dozvíte vše potřebné. V této části  najdete nejdříve informace, jakým způsobem pracujeme a zadáváme úkoly. Po scrollingu dolů narazíte na nejdůležitější část, dokument Samostudium v období uzavření škol. V tomto dokumentu (momentálně červnovém) naleznete veškerá zadání pro výuku. Je možné (zvláště u žáků 1. stupně), že s vámi komunikuje vyučující e-mailem. Nezapomínejte však, že ne vždy ve vaší třídě učí jen jeden učitel. 

Pro druhý (někdy i první) stupeň je vždy v dokumentu oddíl předmětu se zadáním. Tato zadání se mohou v průběhu měsíce rozšiřovat či měnit. Je tedy důležitá opakovaná kontrola. 

Zadání jsou většinou jasná a stručná. Doprovodný materiál k výuce (pracovní listy, taháky, prezentace, videa atd.) naleznete vždy na přiloženém odkazu. Ten vás přepne do prostředí Google disk nebo do Google classroom (učebna).  

Pokud doma pracujete, posílejte prosím zpětnou vazbu přímo vyučujícím daného předmětu. Pokud si s něčím nevíte rady, potřebujete další informace k látce, postupujte stejně, kontaktujte přímo vyučujícího. Kontakty pro připomenutí naleznete zde. 

Na konci sekce studium naleznete zajímavé odkazy na další možnosti on-line výuky, či procvičování. 

 

Všem, kteří poctivě pracují, ještě jednou děkuji a přeji pevné zdraví. 

„Inteligence je schopnost přizpůsobit se změně. 

Stephen Hawking  

 

 

 

Za kolektiv ZŠ Karla IV. Mgr. Josef Poslušný