Vyjádření ředitele školy – štěnice

Vážení rodiče,

vzhledem ke spekulacím ohledně štěnic vyskytujících se v naší základní škole Vám sděluji, že  štěnice se zde nevyskytují a to až na ojedinělé případy, kdy jsou do školy  zavlečeny (dosud nalezeny pouze  3 štěnice). Ubezpečuji Vás, že tyto případy jsou ihned řešeny.  Ve škole proběhla odborná dezinsekce, která se bude z preventivních důvodů opakovat, aby se zamezilo případnému šíření tohoto parazita. Jsme také  v neustálém kontaktu s KHSÚL. Řešit se začal konečně i zdroj, odkud se tito parazité  šíří.

S ohledem na výše uvedené  si  Vás dovolujeme také požádat, abyste u svých dětí zajistili pravidelnou kontrolu osobních věcí – oděvů, aktovek a dále provedli prohlídku bytu, zejména  postelí, matrací a lůžkovin a pátrali v okolí postelí po stopách případného výskytu štěnic. V případě podezřelého nálezu je nutné, aby se vlastník budovy  obrátil na odbornou firmu.  Tak společnými silami můžeme zamezit dalšímu šíření těchto parazitů. Více informací najdete na našich webových stránkách www.zskarlaiv.cz nebo na vchodových dveřích školy.

 

V Ústí nad Labem 9.10.2018                                                                                                                                Mgr. Pavel Ťupek

                                                                                                                     ředitel školy